Ridebukser / Gamacher

JUST SEARCH
GENDER
COLORS
SIZE
Select size

Hvad er ridebukser?

Breeches – eller bare ridebukser – hjælper rytteren med at sidde komfortabelt og sikkert på sadlen. Ridebukserne er tætsiddende omkring baller, lår og ben med fine, diskrete søm, hvilket ikke gør dem voluminøse under de høje ridestøvler. Vores ridebukser er faktisk specialdesignet til at have på med høje ridestøvler, hvorfor der er godt med plads.

Ridebukser: Hvorfor har du brug for dem, når du rider?

Ridebukser, som breeches eller ridetights, sikrer dig komfortable og sikre rideture. Ridebukserne er bl.a. udstyret med grip på enten indersiden af knæene eller ved ballerne, hvilket sørger for at holde dig i sadlen, når du rider. Bukserne er naturligvis lavet i et behageligt, elastisk stof, som betyder, at det er nemt at stige af og på hesten.

Når du rider, er komfort desuden et nøgleord. Er der styr på komforten, kan du fokusere på rideturene og opbygge en tættere relation med din hest uden, at du bliver distraheret. Ridebukser, som breeches og ridetights, der er designet på den rette måde, forbedrer kommunikationen mellem rytter og hest, når ridebukserne er udstyret med grip, som det er tilfældet med vores ridebukser.

Stof til ridebukser

Det er afgørende, at breeches og andre ridebukser ikke begrænser dig i forbindelse med dine rideture. For at undgå dette, er det vigtigt med en god pasform, som hverken klemmer, gnider eller gnaver. Oplever du bare én af disse problemer, skal du nok vælge ridebukser i en anden størrelse. Tilsvarende er ridning en intens sport, som bl.a. kræver tøj, der er til at bevæge sig i. Derfor skal tøjet både være åndbart, strækbart samt hurtigtørrende. Traditionelt har ridetøj været i ren bomuld, men det er blevet mere og mere populært at vælge syntetiske stofblandinger. Vores ridebukser er alle lavet i en 4-vejs stretch-stof, som giver dig mulighed for at bevæge dig frit.

Traditionelt har man lavet rideklapper med grip i ruskind eller læder, men nu er det mere almindeligt, at disse bliver lavet i syntetiske materialer som faux ruskind eller silikone. Problemet med ruskind og læder er, at åndbarheden er begrænset, ligesom disse materialer kan være svære at holde rene og vedligeholde. Med de syntetiske alternativer får du meget mere fleksibilitet og åndbarhed, hvilket ikke er tilfældet med de mere klassiske.

Ridebukser med full seat grip

Du kan bl.a. få ridebukser med full seat grip, der dækker sædet og indersiden af benene ned til læggen. Dette forstærker automatisk kontakten mellem sadlen og sædet, hvilket resulterer i mere sikre rideture. Derudover bruges ridebukser med full seat grip ofte i forbindelse med dressur, da dressur kræver en særlig stærk forbindelse til sadlen og hesten. Ligeledes kan ridebukser med full seat grip være at foretrække blandt uerfarne ryttere eller let forskrækkede heste.

Ridebukser med knægrip

Ridebukser med knægrip, siddende på indersiden af knæet, giver dig mere frihed i sadlen, hvilket er at foretrække blandt springryttere. Du kan f.eks. langt nemmere tage to point-spring med ridebukser med knægrip eller tights. Disse ridebukser er populære blandt mere erfarne ryttere, ligesom de går godt til mere rolige heste.

Forskellen mellem jodhpurs, breeches og ridetights

Jodhpurs er traditionelle ridebukser inspireret af polo-påklædning i indisk stil, der engang var løse og ellers kun stramme mellem knæ og ankler. Moderne jodhpurs har en anden pasform: De er stramme hele vejen og lange, hvilket også gør dem ideelle til lave ridestøvler såsom paddock- eller jodhpurstøvler. Nogle gange har disse ridebukser en elastisk stigbøjle, der vikler sig rundt om ydersiden af støvlen for at holde buksebenene på plads.

Ridebukser (breeches) er mere tætsiddende, hvorfor de passer godt til højere ridestøvler. Breeches er det oplagte valg til de mere erfarne ryttere, mens jodhpurs er rigtig gode til begyndere.

Ridetights bliver mere og mere populære på grund af deres brugervenlighed, alsidighed og komfort. Deres tynde stof betyder, at de er perfekte til rideture om sommeren, hvor det er varmt. De kan også bruges til hverdagsbrug eller i forbindelse med afslappende aktiviteter.

Ridebukser børn – Ridebukser til børn

Vi har designet og skabt to forskellige slags ridebukser til børn, som går fra størrelse 128 til størrelse 158: Maya JR. Ridebukser , som er klassiske ridebukser med fuldgrip eller knægrip. Det, som begge ridebukserne har til fælles, er, at de har ventilationssystem ved læggen, som sikrer, at bukserne er dejlige behagelige og åndbare. Derudover har ridebukserne en mediumhøj talje, og så er de lavet i hurtigttørrende og robuste materialer. Se vores sortiment af ridebukser til børn her.

Herre Ridebukser – Ridebukser til mænd

Vi har ligeledes designet og skabt to ridebukser til mænd: Michael Ridebukser med fuldgrip og knægrip. Ridebukserne med fuldgrip har alcantara-fuldskind, som sørger for, at du sidder ekstra stabilt på sadlen. Begge ridebukser kan både bruges til træning såvel som ridekonkurrencer. Ridebukserne er ekstremt åndbare og komfortable at have på. Du finder vores herre ridebukser her.

Ridebukser dame

Du finder naturligvis også ridebukser til kvinder her hos Mustang Sportswear. Tag f.eks. vores Mila Ridebukser i farven Black Beauty, som har 4-vejs stretchstof med silikone-knægrip. Disse smarte ridebukser har elastik ved taljen og anklen, som bl.a. sørger for, at dine jodhpurs holdes på plads. Se vores ridebukser for damer her.

Vedligeholdelse af ridebukser og ridetights

Ridetights og ridebukser tiltrækker meget snavs, hvorfor de ofte skal vaskes. Vi anbefaler, at du vasker bukserne med vrangen ud ved maks. 30 grader. Undgå tørretumbling eller brug af skyllemiddel, da det hverken gavner tøjet eller miljøet.

Har du spørgsmål til vores ridebukser, er du velkommen til at kontakte os på kundeservice@mustang-sportswear.dk.

0
    CART
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping
      Apply Coupon